Wanneer heb ik de groene kaart nodig?

U heeft eigenlijk geen groene kaart meer nodig. De groene kaart was voornamelijk van belang bij grenscontroles, om aan te kunnen tonen dat uw camper verzekerd is tegen aansprakelijkheid. Tegenwoordig (vanaf 2003) gebruiken de instanties binnen de 25 EU-landen (en enkele andere Europese landen) het kenteken(bewijs) van uw camper.

Het kan zijn dat u bij een bepaald land alsnog een aparte grensverzekering moet afsluiten. Dit kunnen wij niet voorkomen.

Tot op heden zijn veel mensen en bedrijven hier nog niet mee bekend en daarom sturen wij u een digitale groene kaart die u zelf kunt printen. 

Hierop staat de noodzakelijke informatie en adressen van alle buitenlandse vertegenwoordigende bureaus. Gaat u op reis met uw camper, neem dan voor alle zekerheid deze groene kaart mee! Op de groene kaart staat ook het telefoonnummer van de CamperVerzekering.nl Alarmcentrale +31 (0) 20 592 91 62.

Bezoekt u tijdens uw reis met name Oost-Europese landen? Drukt u dan de digitale groene kaart af op groen papier. U voorkomt hiermee vervelende situaties aan de grens. Sommige landen zijn niet goed op de hoogte van de regels omtrent de groene kaart.

Meer informatie over de groene kaart vind u door hier te klikken.

 

  Rintje Ritsma over zijn camper camperpolis flash film Rintje Ritsma sluit CamperPolis camperpolis flash film