Mobile Life: makkelijk en snel een camperplaats vinden

23 Augustus 2011

Een camperaar gaat en staat waar hij zelf wil maar ook een camperaar wil graag weten of waar hij in de nabije omgeving de nacht kan doorbrengen of natuurlijk een tijdje kan staan om te genieten van de omgeving.

Apple gebruikers kunnen dit sinds enige tijd op geheel mobiele wijze inzien. Vanuit het duitse tijdschrift ProMobil is de app Mobil Life ontstaan. De app werkt met camperplaatsen door heel Europa en groeit met de dag. Bovendien werkt de app met een offline kaart waardoor uw mobiele kosten laag blijven.

Na het installeren van de app kunt u eenvoudig het gebied om u heen inzien op basis van de gps van uw mobiele apparaat om vervolgens een geschikte camperplaats te vinden. U geeft zelf aan waaraan uw camperplaats dient te voldoen en vervolgens zal de app u de beschikbare plaatsen laten zien inclusief de te nemen route. Na vertrek kunt u tevens een beoordeling van de camperplaats geven. Handig voor uw medecamperaar.

Mobil Life is in het Nederlands beschikbaar en gratis te downloaden in iTunes. Er is tevens een betaalde versie welke u meer gedetailleerde mogelijkheden bied, de zogeheten + (plus) versie kost €4,99. Vooralsnog is de app alleen beschikbaar voor Apple iPhone, iPad en iPod Touch met iOS versie 4.2 of hoger.
 

 
/resources/news/pro_mobil_mobil_life.jpg