Groene campers in aantocht

08 Augustus 2011

In de autowereld zijn hybride en volledig elektrische auto’s inmiddels geen onbekenden meer. Met de onthulling van de hybride uitvoering van de nieuwe Hymermobil B 578 zet Hymer nu de eerste stappen op het gebied van groene campers.

Tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf van komende maand zal deze zogenoemde parallel hybride camper officieel worden onthuld. De conventionele dieselmotor zal worden bijgestaan door een luchtgekoelde elektromotor op de achteras.

Enige beperkingen zijn helaas nog wel aanwezig waardoor een volledig elektrische reis er voorlopig niet in zit. De topsnelheid van de camper bedraagt in zijn elektrische modus slechts 35 km/u en heeft een actieradius van ongeveer 40 km, voordat de accu’s leeg zijn. Het gewicht van de camper en de benodigde accu’s zijn daarbij op dit moment de beperkende factor.

Verwacht wordt dat zowel de snelheid als de actieradius binnen afzienbare tijd flink zullen toenemen door verbeteringen in de gebruikte technieken. Ook de camperaar zal dan in de nabije toekomst groen op weg kunnen.
 

 
/resources/news/hymer-hybride-camper-290711_1.jpg