Fiat ontwikkelt nieuwe Euro 5 motoren

06 Mei 2011

Fiat legt de focus op een zo laag mogelijke CO2-productie en bewijst dit met de nieuwe Euro 5 motoren. 

Nieuw is een 2.0 liter Euro 5 Multijet turbodieselmotor die geleverd wordt met 115 pk. Volgens Fiat is deze nieuwe motor de zuinigste motor in het hele bestelwagensegment, waarin de Ducato is vertegenwoordigd. De motor heeft nu een (norm)brandstofverbruik van 6,4 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 169 gram per kilometer. Dat is 13% minder dan het voorgaande 2,2 liter model, dat niet meer geleverd wordt.

Ook heeft Fiat de 3.0 liter versie uitgebreid met een nieuwe 177 pk sterke motor. De Fiat Ducato voorzien van een 3.0 motor met 117 pk is te herkennen aan een klein logootje met het woord "POWER" op de radiator.

Tegen een lage optieprijs kan op de Ducato ook het Traction+ systeem geleverd worden. Het Traction+systeem zorgt ervoor dat bij een wielslip het doorslippende wiel wordt afgeremd, waardoor het andere wiel meer tractie krijgt.

Ook is het interieur op een aantal punten verfraaid zoals een nieuwe middenconsole. Daarop past via een kliksysteem een speciale houder van een TomTom navigatie-unit, waarin allerlei andere communicatie functies zijn geïntegreerd.

 
/resources/news/fiat_ducato_euro_5_motor.jpg