Beveiliging

Diefstal van uw camper kan uw vakantie lelijk bederven. Daarom is het raadzaam uw camper voldoende te beveiligen. Dit kan elektronisch met een SCM-beveiliging of mechanisch met een versnellingsbakslot. Een combinatie van beide is natuurlijk nog beter!

Campers zijn diefstalgevoelig. Daarom geldt bij CamperVerzekering.nl als minimale beveiligingseis voor alle campers tot € 75.000,- minimaal een affabriek startonderbreker dan wel SCM klasse 1 alarmsysteem en wordt voor campers vanaf € 75.000 minimaal een mechanisch beveiligingslot of Alarmklasse 2 verplicht gesteld die door SCM goedgekeurd is.

Voor de volgende types Volkswagen buscampers geldt als beveiligingseis dat een mechanisch beveiligingsslot aanwezig en geactiveerd dient te zijn wanneer de dagwaarde €15.000 of meer bedraagt: Volkswagen T2, T3, T4, T5, Westfalia en California.

bereken hier direct uw premie

Mechanisch versnellingsbakslot

Met een mechanisch versnellingsbakslot blokkeert u de versnellingsbak in de "achteruit" of "parkeerstand" (bij een automaat). Dit versnellingsbakslot wordt volledig “uit zicht" ingebouwd en is niet te verwijderen.  Hierdoor is het vrijwel onmogelijk uw camper te stelen. Leveranciers van mechanische sloten zijn bijvoorbeeld Construct en Bearlock.

Bearlock heeft al jarenlang bewezen zeer effectieve mechanische sloten aan te bieden voor het beveiligen van motorrijtuigen en met name campers. In samenwerking met Bearlock Nederland B.V. heeft CamperVerzekering.nl voor u een zeer aantrekkelijke aanbieding.

Pascari Automotive biedt met de Construct ook hoogwaardige en effectieve mechanische beveiligingssloten aan voor uw camper. CamperVerzekering.nl werkt samen met Pascari Automotive en hebben voor u een zeer aantrekkelijke actie opgezet.

bereken hier direct uw premie

SCM-beveiliging

Electronische beveiliging (SCM) wordt onderverdeeld in de volgende klassen:

  • SCM Alarmklasse 1: Een af-fabriek ingebouwde startonderbreker.
  • SCM Alarmklasse 2: Alarmklasse 1 aangevuld met een alarmsysteem met omtrek- en binnenbeveiliging, sirene. In- en uitschakeling is mogelijk met een afstandsbediening.
  • SCM Alarmklasse 3: Alarmklasse 2 aangevuld met sabotagebeveiliging met noodstroom voor een alarmsirene alsmede een detectie tegen wegslepen c.q. opkrikken.
  • SCM Alarmklasse 4: Alarmklasse 1 in combinatie met een voertuigvolgsysteem.
  • SCM Alarmklasse 5: Alarmklasse 3 in combinatie met een voertuigvolgsysteem.

bereken hier direct uw premie