Camperverzekering vergelijken

U heeft zojuist een nieuwe camper gekocht. Trots op uw nieuwe aanwinst wilt u deze camper verzekeren tegen goede voorwaarden maar u wilt niet te veel betalen. U gaat dan camperverzekeringen vergelijken, maar waar moet u op letten? CamperVerzekering.nl geeft u enkele handige vergelijkingstips.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van een camperverzekering?

Een camperverzekering vergelijken doet u ondermeer op basis van de uitkering bij totaal verlies en de hulp die u krijgt bij een aanrijding of pech. Hierin kunnen per verzekeraar en polis grote verschillen optreden.

Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe camper dan kunt u deze verzekeren tegen een nieuwwaarderegeling al dan niet met afschrijvingsregeling en indexering van prijsstijgingen in de toekomst.

Voor jong-gebruikte campers is vaak een aankoopregeling of taxatieregeling mogelijk. Veelal ontbreken hierin afschrijving en indexering van prijsstijgingen maar ook met deze verzekeringsvormen bent u verzekerd van een vaste uitkering bij totaal verlies gedurende een vooraf bepaalde periode.

Is geen van deze regelingen meer mogelijk of kiest u hiervoor bewust niet, dan geldt de dagwaarde. Dit betekent dat de waarde van de camper pas wordt vastgesteld op het moment van totaal verlies. Er wordt dan gekeken naar wat de waarde zou zijn geweest vlak voor de camper totaal verloren is gegaan. Hierbij is het mogelijk dat u een lagere waarde krijgt uitgekeerd dan u wellicht voor de camper betaald heeft.

Uiteraard kijkt u ook naar de dekking zelf. De meeste verzekeraars bieden een keuze tussen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco, ook wel All Risk genoemd. De basisdekking is vaak aan te vullen met aanvullende modules voor Europa Pechhulp, Schadeverzekering Inzittenden en Verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Is uw camper verzekerd op basis van WA dan is alleen schade die u veroorzaakt aan derden gedekt. De beperkt casco camperverzekering houdt in dat ook uw eigen schade door onheilen van buitenaf verzekerd is, bijvoorbeeld door brand en diefstal. Ruitschade is tevens meestal meeverzekerd. Sluit u een All Risk camperverzekering dan is ook eigen schade veroorzaakt door uw eigen schuld gedekt, bijvoorbeeld door het raken van een paaltje.

Houdt rekening met het volgende bij camperverzekeringen vergelijken:

Houdt u bij het camperverzekeringen vergelijken ook rekening met het volgende. Wanneer u onverhoopt bij een ongeval betrokken raakt of pech ondervindt, wilt u ook weten welke hulp u mag verwachten. Uiteraard bent u bij een All Risk dekking het best verzekerd. Wordt u camper bij schade en pech afgesleept naar een nabije garage of terug gebracht naar uw thuisadres indien de camper niet verder kan rijden? Krijgt u ook een vervangende camper? Of krijgt u slechts een personenauto voor een beperkte periode? Dit zijn belangrijke aspecten van de polisvoorwaarden die soms niet voldoende worden belicht maar het verschil kunnen maken tussen het voortzetten van de vakantie of terug naar huis moeten.

Een camperverzekering vergelijken is derhalve niet alleen een kwestie van de verzekering met de laagste premie uitzoeken, voorwaarden vergelijken is minstens zo belangrijk. Een goedkope camperverzekering biedt wellicht niet altijd wat u er zelf van verwacht.