Digitale groene kaart in het buitenland

De groene kaart is tegenwoordig geen verplicht document meer. Echter wordt wegens de belangrijke informatie die erop vermeld wordt altijd aangeraden de groene kaart mee te nemen.

CamperVerzekering.nl stuurt de groene kaart digitaal toe, deze kunt u zelf printen en meenemen in uw camper. De groene kaart is door heel Europa gelijk van opzet waardoor het bij controle altijd te lezen is door de officiële instanties ongeacht het land waar u zich op dat moment begeeft.

bereken hier direct uw premie

Ondanks dat de groene kaart gewoon geldig is in alle landen die erop vermeld staan, blijkt dat niet alle landen een geprinte witte versie ook daadwerkelijk accepteren. Met name in Oost-Europese landen als Montenegro blijkt dat er soms problemen ontstaan met de geprinte groene kaart.

Hoewel in de meeste landen de controle van verzekeringsgegevens geschiedt middels het kenteken van uw camper en een witte groene kaart volstaat, raadt CamperVerzekering.nl aan de groene kaart ook op groen papier af te drukken wanneer u de volgende landen bezoekt: Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Israël, Macedonië (F.Y.R.O.M.), Marokko, Moldavië, Roemenië, Servië, Tunesië, Turkije, Oekraïne en Wit-Rusland.

CamperVerzekering.nl kan u niet garanderen dat de regels omtrent de groene kaart in ieder land bekend zijn dan wel goed worden gehanteerd en adviseert u daarom altijd de groene kaart zelf af te drukken op groen papier. Zodoende voorkomt u vervelende situaties aan de grens.

bereken hier direct uw premie